Et gammelt bilde fra starten av selskapet.

Om oss

Vi er et MECA bilverksted for alle vanlig forekommende bilmerker og er godkjent av Statens Vegvesen.Vi har kompetansen til å gjøre det beste for akkurat din bil - og din lommebok.

Kontakt oss

Vår historie

Vi feiret 10 år som Smart Repair Tromsø i 2020, men historien strekker seg helt tilbake til 1953.

1 august 1954 etablerte Thormod Fagernes A.S Auto Speed, som er byens eldste firma innen bilbransjen.

Innehaver av Smart Repair Tromsø er Stian Voktor Fagernes og er tredje generasjon Fagernes i bilbransjen. Han startet hos sin far Stein Fagernes hos A.S Auto Speed høsten 1989 som bilmekaniker lærling og tok senere fagbrev. I 1989 overførte Stein Fagernes aksjer i selskapet til sin sønn Stian Voktor Fagernes. Det tredje generasjonsskiftet var påbegynt. I 2001 kjøpte Stian Voktor Fagernes og Daniel Benoninsen alle aksjer i selskapet. Stein Fagernes solgte i 2003 eiendommen på Skattøra til Åge Nilsen, som senere rev anlegget og bygget et nytt stort moderne anlegg som i dag huser mange leietagere.

Stian valgte nye veier i 2003 og etablerte Moto Speed, en MC-forhandler og verksted for bla BMW, Aprilia, Moto Guzzi og Bombardier/Skidoo som senere Tromsø Motor overtok agenturet på.

6/11-2010 etablerte Stian Voktor Fagernes og sin far Smart Repair Tromsø. I starten var det mest s.m.a.r.t.r.e.p.a.i.r av karosseri og lakk som var fokuset før det var tilbake til full drift som godkjent bilverksted av Statens Vegvesen. Far og sønn var tilbake til røttene!

31/5-2014 ble Smart Repair Tromsø et autorisert MECA-verksted.

Smart Repair Tromsø har 6 ansatte i dag og utfører reparasjoner, service og periodisk kjøretøy kontroll på alle bilmerker inntil 3500Kg.